EPC

EnergiePrestatieCertificaat


Wij zijn erkend door het VEA (Vlaams EnergieAgentschap) voor het afleveren van het energieprestatiecertificaat voor verhuur en verkoop van residentieel vastgoed. Erkenningsnummer : EP07397

Wij brengen uw woning in kaart door onderzoek van de aanwezige isolatie, verwarming, beglazing, ... , berekenen uw ‘energiegetal’ en bezorgen u het energieprestatiecertificaat.

Op het energieprestatiecertificaat staat een kengetal (score). Deze score wordt berekend op basis van de eigenschappen van het gebouw, zoals de gebruikte materialen en de isolatiewaarden van muren, dak, ramen en deuren, en de installaties voor verwarming en warm water. Het kengetal wordt uitgedrukt in kWh/m² en drukt uit wat het berekende jaarverbruik is ten opzichte van de bruikbare vloeroppervlakte van de woning. Bij de berekening wordt geen reke- ning gehouden met het verbruikersgedrag of de gezinssamenstelling van de (vorige) bewoners. Dit kengetal zal dus vaak niet overeen- stemmen met de gegevens die u bijvoorbeeld op uw elektriciteits- of energiefactuur vindt.

Welke documenten moet ik klaarleggen wanneer de energiedeskundige langskomt voor de opmeting?

Hoe meer documenten u kan klaarleggen, hoe nauwkeuriger de energiedeskundige het EPC kan opmaken. Deze documenten zijn niet verplicht. 
- het lastenboek / bouwplannen
- het originele facturen van een geregistreerd aannemer
- originele facturen / offertes van bouwmaterialen
- originele facturen / offertes van verwarmingsinstallaties
- technische documentatie van de verwarmingsinstallaties
- 'as built'-plan dat aangeeft hoe uw huis effectief gebouwd is
- een EPB-aangifte
- een vroeger afgeleverd EnergiePrestatieCertificaat
- gegevens: werfverslagen, Postinterventiedossier, vorderingsstatenEnergieaudit

In een woning kan vaak op een eenvoudige manier veel energie bespaard worden. In de eerste plaats moet worden uitgezocht waar de grote energievreters zich bevinden. Zodra die bekend zijn, kan worden gezocht naar maatregelen en oplossingen om het ener- gieverbruik terug te schroeven. Een energieaudit geeft antwoord op de vragen waar, hoeveel en op welke manier energie in uw woning kan worden bespaard. In een energieaudit kan een onderzoek gebeuren naar het verwarmingssysteem, de isolatie van de woning, het gebruik van zonne-energie, ... . 
Bent u van plan uw woning te renoveren, dan is dit het aangewezen moment om een energieaudit te laten uitvoeren. De concrete tips kunnen u op termijn duizenden euro's besparen.
EPC appartement:
130 excl. BTW  (met bouwplan)
160 , excl. BTW (geen bouwplan)

EPC woning:
160 , excl. BTW  (met bouwplan)
190 , excl. BTW (geen bouwplan)

Energieaudit: 
440 excl. BTW